СОСУ „Св. Кирил и Методиј“ – Охрид

Посета во Народна банка на Република Македонија

Уште една прекрасна посета со нашите ученици во Народна банка на Република Македонија!Посетата опфати обиколка на Музејот на Народната банка каде се чуваат 23 000 примероци нумизматички материјал, […]

View Article

Едукативна работилница и Меморандум за соработка помеѓу нашето училиште СОСУ Св. ,,Кирил и Методиј”-Охрид и КПУ Затвор – Охрид

На ден 03.04.2024г. (Среда) во нашето училиште СОСУ Св. ,,Кирил и Методиј” -Охрид, за време на часовите по предметот ,,Право и државно уредување” и под менторство на проф. […]

View Article

Младинско учество за силен и одржлив развој на заедницата

Учениците зедоа учество во неформално образование за дебата,поддршка за активизам,само организирање  и учество во процесите на одлучување. Дополнително им се овозможува развој на лични и професионални вештини кои […]

View Article