СОСУ „Св. Кирил и Методиј“ – Охрид

Home

СОСУ „СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ - ОХРИД
Previous slide
Next slide

.

.

Општински натпревар по прва помош

На 50-от, јубилеен општински натпревар по прва помош, кој во организација на Црвен крст Охрид се одржа во Охрид, учениците од основните и средните училишта од Охрид и

Read More »

Посета во Народна банка на Република Македонија

Уште една прекрасна посета со нашите ученици во Народна банка на Република Македонија!Посетата опфати обиколка на Музејот на Народната банка каде се чуваат 23 000 примероци нумизматички материјал,

Read More »

Едукативна работилница и Меморандум за соработка помеѓу нашето училиште СОСУ Св. ,,Кирил и Методиј”-Охрид и КПУ Затвор – Охрид

На ден 03.04.2024г. (Среда) во нашето училиште СОСУ Св. ,,Кирил и Методиј” -Охрид, за време на часовите по предметот ,,Право и државно уредување” и под менторство на проф.

Read More »

Регионална олимпијада по германски јазик

Регионална олимпијада 2024 Благодарност на ученичките за желбата за изучување на германскиот јазик и постигнатите резултати на Регионалната олимпијада 2024 кои на 24.2.2024 ги постигнаа следниве резултати награда

Read More »

Запознајте го Македонското собрание

На 23 февруари 2024г.во рамките на проектот Запознајте го Македонското собрание се оствари работна посета во Скопје со учениците од прва година при нашето училиште во која учениците

Read More »

Општински натпревар по англиски јазик

На 16.3 2024 год, се одржа општински натпревар по англиски јазик, на кој нашите ученици ги постигнаа следните резултати: Христина Шишкоска ученичка во втора година, освои II место,Леонид

Read More »