СОСУ „Св. Кирил и Методиј“ – Охрид

SvKirilMetodij

Економски спортски ден

Успешно завршен отворениот спортски ден во организација на ЈП “Билјанини Извори” и учениците од ОСУ “Кирил и Методиј”- Охрид кои беа дел од програмата за практична настава во

Читај повеќе »

Отворен Ден на СОСУ ,,Св.Кирил и Методиј“, празник на знаење и истражување!

Основците ги откриваат своите идни можности во светот на економијата и медицината! Отворен Ден на СОСУ ,,Св.Кирил и Методиј“, празник на знаење и истражување! Сликите кажуваат повеќе од

Читај повеќе »

Забава, дружење, промоција на бизнис-идеа и на здрави животни навики во СОСУ „Св Кирил и Методиј“

Во СОСУ Св Кирил и Методиј по повод Светскиот ден на велосипедизмот, учениците под мотото „Вози велосипед, уживај и профитирај“ реализираа една бизнис идеа за пренесување на маркетинг

Читај повеќе »

Mеѓународната студентска конференција SERVEKO во ФТУ Охрид посветена на економијата и бизнисот во услужните дејности.

На 22 Мај 2024 год.учениците од трета година економско правна и трговска струка при нашето училиште заедно со проф.Горан Попоски учествуваа на меѓународната студентска конференција SERVEKO во ФТУ

Читај повеќе »

Денес се чествува прзникот на Светите браќа Кирил и Методиј, Ден на сесловенските просветители, Патрон празник на нашето училиште!

Со свечена програма, на 22.5.2024 година во НУ Центар за култура ,, Григор Прличев“, нашето училиштето СОСУ ,,Св. Кирил и Методиј“ го одбележа Патрониот празник. Поздравен говор одржа

Читај повеќе »