СОСУ „Св. Кирил и Методиј“ – Охрид

Забава, дружење, промоција на бизнис-идеа и на здрави животни навики во СОСУ „Св Кирил и Методиј“

СОСУ „СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ - ОХРИД > Забава, дружење, промоција на бизнис-идеа и на здрави животни навики во СОСУ „Св Кирил и Методиј“

Во СОСУ Св Кирил и Методиј по повод Светскиот ден на велосипедизмот, учениците под мотото „Вози велосипед, уживај и профитирај“ реализираа една бизнис идеа за пренесување на маркетинг пораки од локални компании, преку промовирање на велосипедот како еколошка алтернативиа за транспорт во урбаните средини. Проектот е на Здружението за едукација, култура и младински активизам „Граѓански Интегритет“, а поддржан од Општина Охрид.Целта на овој иновативен проект е да се покаже дека со вклучување на велосипедизмот во животниот стил, велосипедистите не само што можат да уживаат во физичките и менталните придобивки од усвојување здрави животни навики туку можат и потенцијално да заработат приход од рекламирање компании.

Споделете ја објавата:

Слични објави

Економски спортски ден

Успешно завршен отворениот спортски ден во организација на ЈП “Билјанини Извори” и учениците од ОСУ “Кирил и Методиј”- Охрид кои беа дел од програмата за практична настава во

Читај повеќе