СОСУ „Св. Кирил и Методиј“ – Охрид

Mеѓународната студентска конференција SERVEKO во ФТУ Охрид посветена на економијата и бизнисот во услужните дејности.

СОСУ „СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ - ОХРИД > Mеѓународната студентска конференција SERVEKO во ФТУ Охрид посветена на економијата и бизнисот во услужните дејности.

На 22 Мај 2024 год.учениците од трета година економско правна и трговска струка при нашето училиште заедно со проф.Горан Попоски учествуваа на меѓународната студентска конференција SERVEKO во ФТУ Охрид посветена на економијата и бизнисот во услужните дејности. Плодна и успешна конференција за нашите ученици кои имаа можност да учествуваат во работна сесија на која можеа да слушнат и научат искуства на бивши студенти а сега успешни бизнисмени како од студентска диплома преку труд и знаења се стигнува до сопствен бизнис.Исто така учениците можеа да проследат извонредни трудови и презентации на актуелни студенти инаку наши бивши ученици од областа на надворешната трговија,трговското право и шпедицијата. Благодарност до деканката Снежана Дическа,проф.Александар Трајков,проф.Ристо Речкоски,проф.Даниела Милошоска и останатите колеги од ФТУ Охрид за одличниот прием и амбиент. Традицијата продолжува!

Споделете ја објавата:

Слични објави

Економски спортски ден

Успешно завршен отворениот спортски ден во организација на ЈП “Билјанини Извори” и учениците од ОСУ “Кирил и Методиј”- Охрид кои беа дел од програмата за практична настава во

Читај повеќе