СОСУ „Св. Кирил и Методиј“ – Охрид

Регионален натпревар по англиски јазик

Home » Регионален натпревар по англиски јазик

На регионалниот натпревар по англиски јазик кој се одржа на 14.4.2024 год, учествуваа нашите ученици Ирина Ноневска I5, Ивона Куноска I5, Христина Шишкоска II5 и Леонид Чуркоски II4 под менторство на професорката по англиски јазик Катерина Симјаноска. Ученичките Ирина Ноневска, Ивона Куноска и Христина Шишкоска се пласираа на државниот натпревар. Ученикот Леонид Чуркоски го освои третото место.Им посакуваме успеси и во иднина!

Споделете ја објавата:

Слични објави

Образoвно рандеву МАССУМ 2024

Еден од најзначајните настани за средношколците од стручните училишта,во организација на МАССУМ (Младинска Асоцијација на Средните Стручни училишта во Македонија) е ОБРАЗОВНОТО РАНДЕВУ. Овој настан се одржа на

Читај повеќе

Регионален натпревар по хемија

Ученичката Талевска Теона од I – 5 здравствена струка, учествуваше на регионалниот натпревар по хемија каде според бројот на бодови го освои второто место, но поради строгиот критериум

Читај повеќе