СОСУ „Св. Кирил и Методиј“ – Охрид

Општински натпревар по прва помош

Home » Општински натпревар по прва помош

На 50-от, јубилеен општински натпревар по прва помош, кој во организација на Црвен крст Охрид се одржа во Охрид, учениците од основните и средните училишта од Охрид и Дебарца организирани во категории подмладок и младина се натпреваруваа во укажување прва помош. 13 екипи со преку 150 млади на 6 пунктови низ градот ги презентираа стекнатите знаења, вештини и техники за укажување прва помош.Во категоријата младина првото место и правото на учество на Регионалниот натпревар по прва помош, го освои екипата на СОСУ „Св.Кирил и Методиј“-медицинска паралелка.Честитки за нашите ученици и им посакуваме успех на Регионалниот натпревар по прва помош.

Споделете ја објавата:

Слични објави

Образoвно рандеву МАССУМ 2024

Еден од најзначајните настани за средношколците од стручните училишта,во организација на МАССУМ (Младинска Асоцијација на Средните Стручни училишта во Македонија) е ОБРАЗОВНОТО РАНДЕВУ. Овој настан се одржа на

Читај повеќе