СОСУ „Св. Кирил и Методиј“ – Охрид

Економски спортски ден

СОСУ „СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ - ОХРИД > Економски спортски ден

Успешно завршен отворениот спортски ден во организација на ЈП “Билјанини Извори” и учениците од ОСУ “Кирил и Методиј”- Охрид кои беа дел од програмата за практична настава во нашето претпријатие.

Особено ни е мило што на овој преубав ден преовладуваше голем натпреварувачки дух и многу позитивна енергија. На отворениот спортски ден учествуваа повеќе од 100 ученици поделени на неколку дисциплини.

Освоени места по дисциплина:

Пикадо

1место Стефан Матески

2место Јована Шапкароска

3место Валерија Андриеска

Јаже

1 Место Машки

Матеј Исакоски

Христијан Китаноски

Иван Лиотоски

Михаил Јоноски

Стефан Бегалис

Александар Наумовски

1 Место Женски

Теодора Митреска

Дона Маркоска

Стефанија Речкоска

Миа Шикалеска

Дора Ѓорѓиевска

Ивана Латкоска

Вероника Неделковска

Исидора Ѓорѓоска

Теона Лошкоска

Јана Танеска

Баскет

1 Место

Матео Силјановски

Ѓорѓи Митрески

Петар Николоски

2 Место

Михаил Јоноски

Стефан Бегалис

Матеј Исакоски

Одбојка

1 Место

Дона Маркоска

Миа Шикалеска

Стефанија Речкоска

Теодора Митреска

Ивана Латкоска

Дора Ѓорѓиевска

2 Место

Матеа Тотеска

Мила Јовановиќ

Хелин Сали

Бојана Рилкова

Ана Шокароска

Ана Марија Топалоска

ЈП Билјанини Извори им се заблагодарува на сите кои беа дел од настанот и на сите кои помогнаа тој да се реализира. Искрено се надеваме дека спортскиот ден во соработка на претпријатието и средното училиште ќе прерасне во традиција.

Споделете ја објавата:

Слични објави