Проект „ Градината на нашето училиште”

Датум: 19.02.2019 10:47 | Објавено во: Проекти

Сабота, 16 февруари го означи крајот на хибернацијата за Градина на заедницата. Младите и постарите волонтери од СОСУ Св. Кирил и Методиј, Црвениот крст на Охрид, Организацијата на жените Бисера и Брег на младоста Охрид се собраа да започнат со подготовка на почвата за садење. Волонтерите ја ископаа почвата, го расчистија местото на ѓубрето што се акумулирало во текот на зимата и ги расчистија грмушките околу садовите со почва. Беа започнати планови за тоа кое овошје и зеленчук ќе бидат засадени во наредните недели. Следната недела, подготовката ќе продолжи со ставање на органско ѓубриво.
Проектниот менаџер Бил Бридфорд, волонтер на Мировниот корпус, кој живее во охридската заедница од декември 2016 година, им рече на собраните волонтери: ” Ви благодарам на сите за излегувањето и придонесот кон овој проект, кој беше речиси две години во планирање. Без вашата соработка и ентузијазам, ова никогаш не би можело да се постигне “.
Ако вие или некој што го знаете сакате да добиете информации за тоа како можете да ја поддржите Градина на заедницата, ве молиме контактирајте го училиштето, Црвениот крст или Бисера за повеќе информации.

52417035_10214439256798289_4431258363627569152_o 52417128_10214439257558308_4707402749052977152_o 52702572_10214439256118272_6711158919969898496_o 52744008_10214439255158248_856401729904705536_o 52812923_10214439254358228_5485583379216728064_o 52944332_10214439253958218_7101082336300630016_o


Горе