Проект Троген Швајцарија

Датум: 09.12.2017 14:17 | Објавено во: Проекти

Шеснаесет ученици и двајца професори од нашето училиште се учесници на интеркултурната размена во Троген Швајцарија во траење од четиринаесет дена.Групата работеше со двајца претставници од детското село Песталоци.Нашите ученици одржаа презентација на нашето училиште,нашиот град и држава, во склоп на заедничката група од Република Македонија која се состои од нашите ученици како и од ученици од Гостивар и Прилеп.Од денес нашите ученици одржуваат работилници со група ученици  од Белорусија.Две групи составени од по дваесет ученици од Република Македонија и дваесет ученици од Белорусија, до деветнаесети декември заеднички ќе ги изведуваат наставата и работилниците поврзани со детските права.

25035242_10212576937037473_1594559444_o 25035290_10212576939477534_313639636_o 25035416_10212576939437533_1069157277_o 25035538_10212576936277454_333299493_o 25075713_10212576936917470_1353780884_o 25086569_10212576936397457_1337549151_o 25086713_10212576939517535_1018263116_o 25086813_10212576939117525_113755253_o 25129909_10212576936157451_1518911411_o 25138994_10212576939757541_995437078_o


Горе